Thursday, July 7, 2011

9 novel yang membuat aku sedih.... "lafazkan kalimah cintamu"

LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU....
dah baca dah novel ni??? harinie... sanggup aku xtdo petang sebab nk habiskan novel tu.... sebab dah nak sebulan novel nie kat aku... mula2 aku xnk baca sebab novel nie tebal sngt..... disebabkan kawan2 aku ckp novel nie ade unsur2 lawak... aku pun nk baca jugak... hihihi.. ni ade sinopsisnyak sikit...


Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.
Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.
Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.
Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah? Segalanya akan terjawab dalam novel setebal 816 mukasurat ini.


nak aku gtaw wasiat die ape???hehehe... wasiat die... bapa tengku ryan suh die kawen ngan aqilah.... dapt ke dieorg bersatu?? bacalah sendiri yaaa.... hehehe....



dah daftar says.my??here
nk daftar churp2?? here..
nk daftar heartbeat juga??? here

9 43 kawan pooh komen:

iQa~ said...

tp novel ni xbleh lawan novel pertama siti rosmizah.. =)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

memang sedih keja nangis ja baca novel ni

mumui said...

iqa :: novel andai itu takdirnya erk? pasni baca novel tu..hehehe

gadis kampung :: tu la.... men sembunyi2 lagi nangis...hehe

zarulfarhana said...

cm best...nk pnjam leh x...bleh la...please....

mumui said...

zarulfarhana :: novel tu kawan punya... hehe

gadis melayu said...

novel favourite atia nie..^_^

day 23 - a picture of your favourite book

shiema sufian said...

shiema tgk cover mcm ta best je. haha

mumui said...

gadis melayu :: iye??
shiema :: baca dulu bh... baru tahu ceta... hee

Srikandi Cinta said...

novel ni sgt best, suke3..
sedey :(